top of page

Коучінг для репетитора. Що це?


Коучінг для репетитора, підтримка репетитора
Коуч для репетитора

В професійному житті будь-якого репетитора іноді трапляються моменти, коли просто необхідна дружня порада та незалежний сторонній погляд. Тому Національна асоціація репетиторів, крім тренінгів, семінарів, круглих столів, практикує і індивідуальні консультативні зустрічі з викладачами/репетиторами. Адже ситуації бувають зовсім різними.

Наприклад, нещодавно один з колег - репетиторів звернувся до нас за порадою.

Ситуація наступна:

Батьки учня-дев’ятикласника з якихось своїх міркувань вирішили, що сину необхідно складати ЗНО саме з математики. А цей предмет у хлопця «йшов» дуже важко. Тому шкільний вчитель, не вірячи в реальність задуманого, порадив хіба що звернутися до репетитора. Коли наш колега поспілкувався з дитиною, то виявилось, що окрім суцільних математичних «білих плям» і «прогалин», у юнака не розвинена довгострокова пам’ять, працює тільки короткострокова. До наступного заняття він встигає забути все, що вчив раніше. Ускладнювало ситуацію і те, що школяр був зовсім «не налаштований» вчитися, а об’єми необхідного для опрацювання матеріалу викликали у нього страх і паніку. Ситуація критична. Батьки хочуть, щоб син все ж таки складав ЗНО з математики, дитина не хоче займатись, тому що боїться, репетитор теж не хоче займатись, тому що вважає нереальним підготувати. Що робити?


Ми порадили колезі, по – перше, з’ясувати, що саме лякає дитину, виявити природу страху і спробувати побороти його, зародити в дитині віру в свої сили та в реальність задуманого. Потрібно також схематично показати взаємозв’язок між частинами матеріалу, пробудити цікавість до побудови «містків-переходів» від однієї теми до іншої. По-друге, переконати батьків в необхідності зосередитись на ДПА (адже дитина ще тільки в 9 класі й зараз саме це є пріоритетним). А підготовку до ЗНО розумніше перенести на період літніх канікул, коли в хлопця буде більше вільного часу, менше навантажень, навчальних стресів.

Означена ситуація – це лише крихта тих проблем, з якими щоденно змушені стикатись репетитори. Тому наша Асоціація готова простягнути «руку допомоги» всім, хто цього потребує. Звертайтесь!


Популярні 
Останні публікації
Архив записей
Облако тегов
Ще немає тегів.
Мы в соцсетях
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

НАЦІОНАЛЬНА АСОЦІАЦІЯ РЕПЕТИТОРІВ

bottom of page